DNSWatchGO

DNS-Level Protection

for Users
on the Go

DNSWatchGO

Защита на ниво DNS
за потребители в движение

Независимо дали работи от вкъщи, от кафене или в хотелска зала, съвременният служител е най-продуктивен там, където се чувства най-удобно. Днес три четвърти от служителите в световен мащаб работят дистанционно поне един ден в седмицата. В резултат на това все повече и повече от бизнеса се извършва извън мрежата Ви и извън традиционните инструменти за сигурност. WatchGuard DNSWatchGO осигурява защита на ниво DNS и филтриране на съдържание, което предпазва бизнеса ви от фишинг, ransomware и други атаки, дори когато вашият потребител е извън мрежата, без да изисква VPN.

Откриване на ниво DNS, осигуряващо допълнителен слой на сигурност за блокиране злонамерени връзки

Автоматично защитава крайните потребители от фишинг атаки и C2 връзки; Лек и лесен за използване агент

Филтриране на съдържание, което ограничава достъпа до рискови области на мрежата със 130 предварително дефинирани категории за блокиране

Повишава информираността на крайния потребител след атака, чрез способността да се самообучава; без нужда от VPN

DNSWatchGo

Как
Работи

WatchGuard DNSWatchGO следи изходящите DNS заявки, съпоставяйки ги с обобщен списък от злонамерени сайтове. Заявките, за които е определено, че са злонамерени, се блокират, пренасочвайки потребителя към безопасен сайт, за да подсили обучението си по фишинг.

Получете пълна видимост и вземете навременни и ефективни решения относно вашата мрежова сигурност, навсякъде и по всяко време.

Защита в Движение

Фишингът, злонамереният софтуер и рансъмуерът представляват едни от най-сериозните заплахи за сигурността на бизнеса.Вашите служители са по-уязвими, когато са извън вашия защитен периметър. Тежестта да поддържате организацията Ви в безопасност, понеже служителите Ви работят отдалечено е доста трудфна задача, но DNSWatchGO улеснява защитата на вашия бизнес, без значение къде се намират вашите служители. Чрез проактивно идентифициране на DNS заявки, свързани със злонамерено съдържание, DNSWatchGO спира рисковите кликвания да се превърнат в големи инциденти. Когато вашият служител щракне върху връзка или въведе уеб адрес в браузъра си, DNSWatchGO наблюдава и съпоставя DNS трафика с нашите разузнавателни канали, идентифицирайки и блокирайки връзки към домейни, притежавани от злоумишленици.

Видимост и прилагане извън мрежата

Тъй като потребителите стават все по-мобилни, вие губите видимост за тяхната интернет активност, създавайки значително сляпо петно във вашата защита. Може също така да искате да ограничите потребителите си от достъп до определени типове съдържание, като социални медии и сайтове за възрастни, от съображения за продуктивност. DNSWatchGO ви дава незабавна видимост и контрол върху уеб активността, извършвана на устройства както във, така и извън вашата мрежа, което ви позволява да налагате политики за уеб съдържание, за да държите потребителите далеч от областите на мрежата, които биха могли да застрашат вашия бизнес. Лесно установете политики за вашите потребители въз основа на 130 предварително дефинирани блокиращи категории и прецизирайте достъпа от отделни потребители или групи.

Борете се с фишинга чрез автоматизирано обучение

90% от атаките започват с успешен фишинг имейл, който подвежда потребителите да кликнат върху връзка или да изтеглят файл, който не трябва. DNSWatchGO е първата услуга за сигурност, която предоставя защита срещу фишинг и обучение, където и да отидат вашите потребители, което ви позволява да се възползвате от онези моменти, които могат да бъдат обучавани, когато е най-вероятно урокът да остане. Когато краен потребител щракне върху имейл или връзка, които DNSWatch идентифицира като опит за фишинг, той се пренасочва към интерактивен видеоклип, който информира за предупредителните признаци на фишинг атака и дава на потребителя действие, което да предприеме, като например докладване за нарушение имейл или разговор с член на вашия ИТ екип, когато се натъкне на заплаха в бъдеще.

Облачна услуга с нисък разход

DNSWatchGO, като 100% облачно базирано решение, е лесно за внедряване и управление, което ви спестява време и пари. Няма хардуер и няма нужда да актуализирате софтуера ръчно, докато устройствата се внедряват за минути, осигурявайки бързо видимост в интернет дейността, където и да отиде вашият потребител. Централно управлявайте политиките на DNSWatchGO за всички ваши потребители.

Лек клиент

DNSWatchGO представлява леко клиентско приложение, което инсталирате на преносими компютри, които напускат вашата мрежа, като лаптопи на служители или ученически бележници. Веднъж инсталиран, DNSWatchGO препраща DNS заявки към услугата DNSWatch за сравнение с база данни от злонамерени домейни. DNSWatchGO поддържа Chrome OS, Windows 7, 8 и 10.